Bedankt voor het achterlaten van je gegevens.

Loop.a life

Huidige funding

€559.750,-

160%
Geinvesteerd door 124 investors
Days left 1 days
Minimum bedrag €350.000,-
Maximum bedrag €1.000.000,-
Rente 6.0%
Looptijd 5 year
Sluitingsdatum 28-11-2022
Type Convertible


Inschrijving gesloten


Documentatie

Log in om de documentatie in te zien.

AFM vrijstelling prospectus
To top

Samenvatting

Download the EN version of this page (The Investment Memorandum) here.

Deze Samenvatting dient gelezen te worden als een inleiding op dit Investeringsmemorandum. Iedere beslissing van potentiële investeerders om in te schrijven op de uitgifte moet gebaseerd zijn op bestudering van het gehele Investeringsmemorandum, inclusief de bijlagen.


Voor u ligt het Crowdfunding aanbod van Loop.a life. Waarbij u de mogelijkheid wordt geboden mede-eigenaar te worden van ons merk. Het eerste 100% circulaire knitwear merk van Nederland. Loop.a life is een ‘impact merk’ dat als doel heeft de transitie naar een circulaire mode-industrie te stimuleren. Oprichter Ellen Mensink voelde al als kind een diepe verbondenheid met de natuur. Ze bleef zich jarenlang verbazen over de immense afbraak en vervuiling van de fast fashion industrie, als het gaat om CO2 uitstoot, watervervuiling, afval en droogte. Tot 2030 blijft de productie van kleding nog met 60% stijgen, met nog meer afval tot gevolg. Circulaire mode is de oplossing voor dit probleem. Echter is op dit moment slechts 1% van alle kleding gerecycled. Dat moet anders. Daarom is eind 2016 Loop.a life opgericht. We maken van lokale afgedankte kleding, dichtbij eigen garens en hoogwaardige eindproducten, zonder water en chemicaliën te gebruiken. Duurzamer kan het niet! Er is de afgelopen jaren heel hard gewerkt aan het ontwikkelen van garens, het maken van een hoogwaardige collectie en het samenwerken met productiepartners om, in Nederland, de eerste lokale supply chain van afgedankte kleding ter wereld te realiseren. 

De basis van Loop.a life staat nu stevig, met een mooie slow fashion collectie voor man/vrouw met verkoop via eigen website en retailers. De nieuwe website wordt in oktober gelanceerd. Er staat een compact en bevlogen team klaar om verder op te schalen naar een bredere all-season collectie van ons nieuw ontwikkelde doek, daarnaast ligt er focus op nieuwe kanalen zoals marketplaces en white label verkoop. We gaan ons ook richten op internationale expansie buiten Nederland (in eerste instantie Duitsland, België en Scandinavië). De omzet is in de afgelopen gegroeid naar een stabiele €500K per jaar en er is financiering nodig om de omzet in 5 jaar te laten groeien naar €5 miljoen omzet in 2026 met een bruto winstmarge van 45%, waarbij eind 2024 het break-even point wordt bereikt. 

We willen deze financiering ophalen via Crowdfunding. Het resterende bedrag dat we nodig hebben gaan we eind 2024/2025 ophalen via een Groenfonds en innovatie subsidie. Je kunt al investeren in bedragen vanaf €500 in de vorm van een converteerbare obligatie met 6% rente waardoor je op termijn mede-eigenaar wordt van Loop.a life. Vanaf €25K investering krijg je extra discount op de waardering op moment van conversie. Naast een aantrekkelijk financieel rendement bieden we je, afhankelijk van je investering, ook allerlei leuke circulaire extra’s!

Ben jij een changemaker? En wil jij samen met ons de wereld schoner en groener maken?           
Doen dan nu mee! En wordt mede-eigenaar van Loop.a life!


Algemene informatie uitgifte

Uitgevende partij Brightloops B.V.
Website uitgevende partij www.loopalife.com
Soort uitgifte Converteerbare obligatielening
Omvang uitgifte Minimaal € 350.000 - Maximaal €1.000.000
Minimale nominale waarde per participatie €500
Doel Uitgifte Marketing/Sales en innovatie.
Risicoprofiel Hoog
Kosten Symbid Uitgevende partij Success fee 4% (Excl. BTW)
Kosten Symbid Investeerders Administratie fee 1% (Excl. BTW)
Doelgroep uitgifte Retail investeerders
Rente 6% (enkelvoudig en opbouwend)
Zekerheidstelling
Geen
Aflossing Geen tussentijdse aflossing, optie tot aflossing einde looptijd.
Vervroegde aflossing mogelijkheid Geen
Conversie Bij vervolg investering van minimaal €1.000.000 of einde looptijd 5 jaar.
Verwacht rendement Niet vast, hangt af van prestaties uitgevend instelling. Meer informatie over het rendement vindt u onder het kopje ‘Rendement en exitbeleid’ onder de financiële sectie.


Meer informatie over het rendement vindt u onder het kopje ‘Rendement en exitbeleid’ onder de financiële sectie.


Het Concept

Wij verkopen via ons eigen merk Loop.a life 100% circulaire truien van Hollandse bodem. Prachtige slow fashion truien, vest, sjaals, mutsen en accessoires en gemaakt met aandacht voor detail en pasvorm, die langdurig gedragen kunnen worden. Circulair omdat we lokale afgedankte kleding kopen, die dichtbij worden gesorteerd op kleur en compositie. Hier maken we nieuwe grondstoffen, garens en knitwear van in een fully closed loop binnen Europa. Dat is uniek omdat er geen kleding wordt ge-upcycled tot nieuwe mode wereldwijd. Doordat we materialen en kleuren hergebruiken hoeven we niet te verven en gebruiken we geen water. Super duurzaam dus. We zijn de 1e in Nederland met een 100% circulaire collectie gemaakt van post consumer materiaal en zijn pionier op gebied van circulaire mode.
De mode industrie is verantwoordelijk voor 10% van alle CO2 uitstoot wereldwijd, meer dan de lucht en containervaart bij elkaar. De 25 grootste rivieren ter wereld zijn vervuild door de mode industrie. De sector is de grootste gebruiker en vervuiler van water wereldwijd. Dit leidt tot droogte en mensen zonder water overal ter wereld. Tot 2030 gaat de productie van kleding nog met 60% stijgen, met nog meer kledingafval tot gevolg. Met onze huidige manier van produceren lopen we tegen de grenzen aan van onze planeet. Circulaire mode is de oplossing.
De huidige afgedankte kleding wordt weggegooid en grotendeels verbrand (60%) of opgehaald en gesorteerd op herdraagbare kleding. Wat niet als 2e hands kleding verkocht kan worden, wordt gerecycled. Het recyclen van afgedankte textiel is een oude industrie die al meer dan 100 jaar bestaat. Een proces waarbij de afgedankte kleding de hele wereld over gaat en er niet duurzaam wordt gerecycled. Er worden grotendeels laagwaardige garens en producten mee geproduceerd. Zoals voor verhuisdekens of garens voor mops om de vloer mee te dweilen.

Unique Selling Points

 • We zijn het eerste en enige merk in Nederland dat volledig bestaat uit producten gemaakt van lokale reststromen, afgedankte kleding van de consument.  Andere gerecyclede kledingstukken zijn gemaakt van industrieel afval of petflessen. Feitelijk geen circulaire mode.
 • We produceren dichtbij binnen Europa, dus afvalstromen gaan niet 4x de wereld rond, zoals normaal gesproken gebeurt als afgedankte kleding wordt verwerkt tot laagwaardige garens en producten. Hiermee werken we dus ook aan onze eigen afvalreststromen en maken hier hoogwaardige garens en eindproducten van;
 • We werken in een fully closed loop, dus ons Nederlandse materiaal zit ook in onze truien.  Hierdoor zijn we super transparant en kunnen we innoveren. We weten precies welk input materiaal leidt tot welke kwaliteit.
Verdienmodel

Wij maken knitwear (vesten en truien en accessoires) voor vrouwen en mannen. We verkopen onze collectie via onze eigen website, via retailers en als private label producent, waarbij Loop.a life voor andere merken werkt aan nieuwe circulaire ontwerpen binnen hun collectie, om zo samen meer impact te maken. We bieden producten aan in het middenprijs segment.


Tot nu toe bereikt

Wij zijn koploper op het gebied van circulaire mode en bekend in Nederland en Europa als 100% circulair modemerk. Het upcyclen van reststromen kleding (post consumer textiel - PCT) op een duurzame manier binnen Europa bestond nog niet. Wij waren de 1e die dit concept hebben neergezet. De afgelopen jaren hebben we veel geïnnoveerd en een brede kwalitatieve collectie ontwikkeld, met slowfashion designs; mooie tijdloze stylen in meerdere kwaliteiten en kleuren die passen in elke kledingkast. Daartoe hebben we verschillende type garens ontwikkeld van verschillende materialen, wol, denim, katoen. We hebben intensief samengewerkt met Nederlandse partijen om de lokale supplychain van circulaire grondstoffen op te zetten. Daardoor zijn we nu zeker gesteld van een voldoende toestroom van kwalitatieve materialen. We zijn toegegroeid naar een stevige omzet van €500K per jaar en willen nu opschalen. 
Benodigde investering en gebruik van het geld

We hebben financiering nodig voor marketing/sales en innovatie. We willen de naamsbekendheid van Loop.a life als merk vergroten en de omzet laten groeien in Nederland en Europa. We hebben financiering nodig om uit te breiden naar een groter marketing/sales team, met e-commerce specialisten, een commercieel directeur + COO in vaste dienst, om de aansluiting naar meerdere grotere online portalen te maken en de stap naar het buitenland. Om door te groeien naar een jaarronde collectie en de jongere doelgroep te benaderen zullen we in 2023 een circulaire t-shirt en sweater line introduceren.


Voor de investeerder

Als investeerder in Loop.a Life wordt je (op termijn) mede-eigenaar van de onderneming. In eerste instantie investeer je in de vorm van een converteerbare obligatie met een aantrekkelijk rendement van 6%. Deze converteerbare obligatie zal bij een volgende financieringsronde worden omgezet in certificaten van aandelen waarmee je voor een stukje mede-eigenaar wordt. Ons plan is om Loop.a Life in de komende jaren snel te laten groeien in zowel Nederland als daarbuiten en daarvoor zullen dan ook alle beschikbare middelen worden aangewend. Het ligt niet in de lijn om snel dividend uit te gaan keren, omdat er nog een conversieronde moet gaan plaatsvinden. Dit hang sterk samen met de stand van zaken richting de toekomst. Het is vooralsnog het doel dat we kiezen om in verdere groei te investeren. Het doel is niet om Loop.a Life snel te verkopen (exit), want we willen vooral een mooi bedrijf met grote impact bouwen. Tegelijkertijd kan een afweging zijn dat de beste manier is om deze impact te bereiken om samen te gaan met een andere partij. Vanzelfsprekend word je als investeerder regelmatig op de hoogte gehouden van onze plannen en keuzes.

Bij elk investeringsbedrag zijn er nog interessante beloningen. Zoals u hieronder kunt lezen.
Risicofactoren

Algemene risicofactoren

Algemene risicofactoren van het investeren in het MKB

 • Nadelige verandering van wet- en regelgeving door politieke besluiten
 • Wijziging in de macro-economische omstandigheden
 • Uitgevende instelling is afhankelijk van het functioneren van de bestuursleden
 • Concurrentierisico in markten waarin uitgevende instelling actief is 
 • Risico op faillissement of surseance van de uitgevende instelling
 • Fiscaal risico door wetswijziging, nieuwe regelgeving of politieke besluitvorming


Bedrijfsspecifieke risico’s

Omschrijving van specifieke risicofactoren van toepassing op het bedrijf en haar omgeving. 

 • In de circulaire economie is de grootste uitdaging om een voldoende consistente volume van kwalitatieve reststromen te krijgen. 
  • Ons voordeel is dat wij al jarenlang samenwerken met een van de grootste sorteerders in Nederland, zij hebben een installatie ontwikkeld om lokale reststromen te sorteren op kleur en compositie en op te schonen, wij zijn preferred afnemer van deze materialen; 
 • Greenwashing van grote merken, waardoor het moeilijker voor ons is om boven het maaiveld uit te komen. 
  • De ACM (Autoriteit Consument en Markt) besteedt steeds meer aandacht aan greenwashing en tikt grote merken op de vingers. Wij willen onze communicatie inzetten om te laten zien dat wij ECHT anders zijn en TRULY circular; 
 • Door de geopolitieke situatie kopen mensen minder kleding. 
  • Wij verkopen wollen vesten en truien, een product dat je juist aan moet doen als het koud wordt en de verwarming een graadje lager wilt zetten. 
 • Loop.a life is pionier, innovator en echt impact bedrijf die actief werkt aan de transitie van de keten. Om te investeren in de supplychain en product innovatie – omdat er geen lokale keten en garens van afgedankte truien beschikbaar waren in de markt – is in de eerste jaren vreemd vermogen aangetrokken. De uitstaande leningen zijn zachte leningen met een laag rente percentage (grotendeels 4%), achtergesteld aan het bankkrediet. De rente en aflossingen zijn uitgesteld en hoeven pas over een aantal jaren te worden afgelost, wanneer de cashflow positief is.


Productspecifieke risicofactoren

Product specifieke risico’s bij investeren in converteerbare obligaties 

 • Belegger stemt ermee in dat zijn vorderingen uit hoofde van deze overeenkomst op uitgevende instelling een lagere rang inneemt dan alle andere, niet achtergestelde, vorderingen op uitgevende instelling als bedoeld in artikel 3:277 lid 2 BW. 
 • Uitgevende Instelling geeft een achtergestelde converteerbare obligatie uit die door belegger later geconverteerd kan worden naar certificaten van aandelen waarmee belegger mede-aandeelhouder wordt. Belegger zet in op de verwachte (exponentiële) waardegroei van het bedrijf en op de verwachte mogelijkheid certificaten later met winst te verkopen. Veelal duurt dit na conversie nog meer dan vijf jaar. Tegenover de kans op een hoog rendement bij exponentiële groei staat echter het risico dat de inleg verloren gaat als het niet goed gaat met het bedrijf.  
 • Rangorde uitbetaling: uitkering van het rendement gebeurt nadat betalingen aan crediteuren zijn voldaan. Het risico bestaat dat de uitgevende instelling onvoldoende liquide middelen overhoudt om het rendement uit te keren. Dit betekent voor u als belegger dat uw rendement (voor een deel) niet kan worden uitbetaald als risico zich verwezenlijkt. In het geval van faillissement hebben de volgende uitkeringen voorrang op de uitbetaling van het rendement op de converteerbare obligaties: Openstaande crediteuren en andere bestaande leningen. Dit betekent voor u dat bij faillissement mogelijk het rendement op de converteerbare obligatie niet kan worden uitgekeerd. 
 • De converteerbare obligatie(s) zijn niet verhandelbaar op een beurs of een platform en daardoor beperkt verhandelbaar. Dat betekent dat er mogelijk geen koper is voor uw converteerbare obligatie(s) als u tussentijds van uw belegging af wilt. U loopt dan dus het risico dat u niet op het door u gewenste moment uw geld terug kan krijgen en uw belegging langer aan moet houden of uw converteerbare obligatie(s) voor een lagere prijs moet verkopen. 


Verkrijg op onze algemene risicopagina verdere uitleg bij de hierboven genoemde risico’s en inzicht in de default rapportage van Symbid alvorens te investeren.Campagne gesloten


To top

Organisatie

Team

Ellen Mensink – Oprichter en CEO
Ellen is van huis uit bedrijfseconoom (UvA) en creatief (2 jr deeltijd Rietveld academie) – ze is haar carrière gestart als marketeer in de fast movers wereld (Unilever, Bols Royal Distilleries), daarna als strategic management consultant (Boer & Croon, Squarewise) gewerkt, veelal met opdrachten gericht op kennis ontwikkeling, innovatie & duurzaamheid. Ze heeft haar eigen stichting Creative City Lab opgezet, waar vanuit innovatielabs werden georganiseerd met topstudenten rondom transities van ketens. Naar aanleiding van het Rana Plaza ongeluk in Bangladesh heeft ze haar laatste innovatielab over het verduurzamen van de mode-industrie gedraaid, waarbij circulair textiel als kansrijke optie naar voren kwam. Daarna is ze met veel enthousiasme gestart met haar eigen bedrijf Brightloops. In de volle overtuiging dat het anders en beter kan. Haar grote passie is dichterbij produceren, circulaire materialen en kleuren en de natuur. Ze wil de wereld een stukje beter maken door te DOEN, te leren en anderen te inspireren.
 
Antoinette van der Weerd – Head of development & production, design lead
Antoinette is recentelijk gestart bij Loop.a life en verantwoordelijk voor het ontwerp, ontwikkeling en productie van de collecties van Loop.a life. Ze heeft - mede als MT-lid - 20 jaar lang voor Claudia Strater gewerkt. En daar het merk neergezet. Ook was ze verantwoordelijk voor de lancering van een duurzame collectie op Net-a-Porter in opdracht van haute couture designer Mo Benchellal. Haar liefde voor mode is er altijd geweest, waarbij naast aandacht voor het ontwerp, ook de kwaliteit van de materialen en pasvorm bovenaan staan. Haar kracht is het opbouwen van een lange termijn relatie met de producent.
 

Ramona Kaiman - Merchandise Manager & Proces Adviseur (zzp)

Ramona is merchandise manager verantwoordelijk voor de analyse van de verkopen van de collectie en het commerciele plan. Ze is tevens verantwoordelijk voor de implementatie van een ERP systeem om door te kunnen groeien naar de volgende fase. Dit maakt het mogelijk efficiënter inzicht te krijgen om financiële doelstellingen te behalen met betrekking tot planning, ontwikkeling, productie en verkoop. Ramona heeft meer dan 20 jaar ervaring in de mode, haar expertise omvat inmiddels alle stappen in de keten. Ze werkte 14 jaar bij Tommy Hilfiger als Supply Chain Director waar ze leidinggaf aan Sourcing, Development, Production, Buying & Merchandising teams.


Dick Langenberg – Knitwear design & development
Dick is medeverantwoordelijk voor ontwerp en ontwikkeling van de stylen van Loop.a life. Naast zijn specialisatie in breien, heeft hij ook ervaring met jersey ontwerpen, prints & artworks. Hij heeft als senior knitwear designer gewerkt bij voor Soap studio, Still en bij Just B, Just Brands (Pall Mall) en tevens zijn eigen label opgezet. Ook heeft hij als leraar lesgegeven in Fashion & Design aan de Academie voor Fijne Kunsten in Maastricht. Ontwerpen doet hij met gevoel voor materiaal, kleur, vorm en oog voor detail. Naast mode heeft Dick ook passie voor Yoga.
 
Ramona Morman – Backoffice retail & customer service
Ramona is verantwoordelijk voor de customer service en het aanspreekpunt voor onze retailers. Haar ervaring in de mode deed ze op bij Filling Pieces, waar ze tevens customer service en back office manager was. Maatschappelijk betrokken zijn is wat Ramona belangrijk vindt in haar werk. 
 
Shanon Welhous – Brand & Social media manager
Shanon is mede-verantwoordelijk voor de branding en overall marketingactiviteiten. Hij heeft gewerkt met grote merken als NUBIKK en Red Bull en al meer dan 10 jaar ervaring in de marketing met en een sterke affiniteit met fashion en muziek. Shanon wil Loop.a life graag naar een hoger niveau tillen en onderdeel zijn van de groei. Dit omdat hij gelooft heeft in het verhaal van Loop.a life en het als de toekomst van fashion ziet.
 
Floor Edelkoort – Content & Event manager
Floor is verantwoordelijk voor on- en offline content en communicatie en de organisatie van evenementen. Tijdens haar eerste jaren als professional in de mode-industrie ontdekte ze dat er maar weinig bedrijven echt een verschil ‘willen’ maken als het om duurzaamheid gaat. Floor staat pal achter de missie van Loop.a life en gebruikt haar marketing ervaring om Loop.a life op de kaart te zetten.
 
Lucia Antico – Webshop manager
Lucia is verantwoordelijk voor de nieuwe webshop van Loop.a life en daarbij de overgang van Woocommerce naar Shopify en heeft veel kennis van het maken van de connectie met grote portalen. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in marketing en heeft bij grote bedrijven zoals Uniqlo en Porsche veel betekent. In haar voorlaatste baan werkte ze als webshop manager, marketeer bij Elements of Freedom. Door haar passie voor mode en duurzaamheid kwam ze bij Loop.a life terecht. 
 
Riette Koopman – International Sales manager Brightfiber – liason rol
Riette is verantwoordelijk voor de sales van fabrics & yarns richting merken. Ze is inmiddels meer dan 10 jaar werkzaam in de privatelabel branche. Door het produceren voor grote massa ketens en het zien hoe zij omgaan met sustainability, was voor Riette de drive om zich bij het Brightfiber team te voegen, om de markt te laten zien dat het ook anders kan. Ze werkt in samenwerking met Antoinette vanuit Bright.fiber aan het enthousiasmeren en begeleiding van de merken naar circulaire collecties.

Wij maken altijd gebruik van 1 of 2 stagiaire voor de product ontwikkeling van de collectie. In dit geval Iris Glorie van de AMFI, zij doet onderzoek naar knitwear design & ontwikkeling en maatvoering.Juridische structuur

De aanbieder is anders dan de uitgevende instelling van de converteerbare obligaties

De uitgevende instelling is Brigthloops BV, opgericht op 14-06-2016 en gevestigd in Amsterdam onder het KvK-nummer 66245842. Het adres van de uitgevende instelling is Emmy Andreissestraat 278, 1087ML. De website van de uitgevende instelling is www.loopalife.com. 

Contactpersoon: Ellen Mensink, 

De uitgevende instelling wordt bestuurd/beheerd door Ellen Mensink Holding B.V.

Dit zijn de belangrijkste activiteiten van de uitgevende instelling: Textielveredeling + industrieel en product ontwerp + vervaardiging van geconfectioneerde artikelen van textiel (geen kleding).

De aanbieder is niet de uitgevende instelling van de converteerbare obligaties. Er is geen financiële relatie tussen de aanbieder en de uitgevende instelling. 


Personele ontwikkeling

Wij willen het team uitbreiden met een Commercieel Directeur, een webshop manager, een e-com medewerker en een medewerker retail. Het doel is om de conversie en verkoop via onze eigen website te verhogen, Loop.a life te gaan verkopen via grotere internationale platforms zoals Zalando en Only You + een 4-tal bekende portalen - die goed passen bij de collecite en doelgroep van het merk - en om het aantal retailers waar het merk verkocht wordt te laten groeien. Campagne gesloten


To top

Product

Het product

De Loop.a life collectie bestaat uit mooie kwalitatieve basic essentials – designs die in elke kledingkast horen te hangen - luxe knits (met gerecycled cashmir en alpaca) en special design (collectors items) – zoals bv onze Waddentrui of Fryske trui). Onze kleding is zo ontworpen dat ze anders gestyled door meerdere doelgroepen en leeftijden gedragen kunnen worden, zowel casual, business als chic. De collectie is gemaakt met aandacht voor detail, pasvorm en kleur. 
Omdat wij kleuren recyclen moet elke kleur apart ontwikkeld worden. Loop.a life is gespecialiseerd in kleuren en besteed veel aandacht aan het ontwikkelen van bijzonder kleuren (met diepte en variatie) en een mooi op elkaar afgestemd kleurenpallet. We maken kleding uit alle kleuren van de afvalberg ’the United colors of waste’. Onze missie is om de meest duurzame trui ter wereld te maken en uit te groeien tot de Benneton van circulair mode.Uniek

Loop.a life is uniek, omdat wij de eerste en enige volledige 100% circulaire collectie zijn op de Nederlandse en Europese markt. We maken onze eigen grondstoffen, garens en eindproducten, om de simpele reden dat dit nog niet op een duurzame en kwalitatieve manier gebeurt van afgedankte kleding. Onze kleding bestaat uit minimaal 35 – 70% lokaal post consumer textiel van Hollandse bodem en wordt binnen Europa geproduceerd. Door hergebruik van materialen en kleuren gebruiken we geen water en chemicals en daarom zijn we naast circulair ook super duurzaam. Dit is uniek, omdat de huidige gerecyclede kleding niet perse duurzaam wordt geproduceerd en nagenoeg altijd bestaat uit industrie-afval of petflessen, niet de grote uitdaging waar de fashion industrie nu voor staat. 
Als koploper hebben we veel kennis vergaard en samen met onze toeleveranciers in de industrie actief gewerkt aan het realiseren van een lokale geautomatiseerde productieketen. Hierdoor zijn we verzekerd zijn van een consistente toestroom van hoogwaardige materialen. Cruciaal om onze collectie en omzet te laten groeien.


Verdienmodel

Wij maken een gemiddelde marge van 45% over de komende jaren. De omzet is afkomstig uit de verschillende afzetkanalen: webshop, private label en retail. De marges verschillen sterk per afzetkanaal maar zijn complementair. Echter elk afzetkanaal heeft een andere toegevoegde waarde: retail is belangrijk zodat de consument ons kan zien en ervaren, private label productie (voor andere merken) is belangrijk om impact te genereren, de portalen zorgen voor bredere groei ook in het buitenland en grotere bekendheid en via onze webshop kunnen wij ons eigen verhaal vertellen en verkopen we tegen een hogere marge. De komende jaren zal de gemiddelde marge gelijk blijven, omdat we een zorgvuldige keuzes maken in deze kanalen mix. Zodat ze gezamenlijk voor een stevige bruto marge blijven zorgen.

De netto marge zal stijgen de komende 6 jaar. Van een negatieve marge van -35% in 2023  zullen we toegroeien naar een positieve marge van 11% in 2024 tot 28% in 2028. Omdat de omzet zal stijgen en personeelskosten, huisvesting en algemene kosten op een gegeven moment gelijk blijven.


Schaalbaarheid

Ons initiatief is schaalbaar, zowel in termen van markt, product, doelgroep als materiaal. De collectie is uitgebreid voor mannen en vrouwen en wordt goed ontvangen, er is aantoonbaar tractie en een markt voor gerecyclede kleding, die aan het groeien is. Loop.a life wordt nu grotendeels verkocht binnen de doelgroep 50+. Maar de collectie is geschikt om door een bredere klantenbasis gedragen te worden. Wij willen onze marketing budget in gaan zetten om meerdere doelgroepen te bedienen en via meer kanalen onze producten te verkopen. De online portalen zijn een kansrijk kanaal voor ons die we nog niet benutten. In 2023 zullen we een nieuwe jerseylijn op de markt zetten, 86% van alle kleding is gemaakt van knitwear (breiproducten, van trui tot t-shirt) en 76% van alle knitwear is jersey  –  t-shirt, sweat, polo’s - , daarmee kunnen we ook de jongere doelgroep aanspreken, jaarrond producten leveren aan de markt en zijn we actief in een veel grotere (groei)markt.

Doordat wij hebben meegewerkt aan het inrichten van een lokale supplychain, hebben wij zeker gesteld dat we een consistent volume hoogwaardig materiaal en garens van post consumer materiaal op kleur kunnen afnemen. Aandacht moet nu vooral gaan naar bekendheid van het merk en groei van de verkopen via onze website en portalen in het buitenland.
De nieuwe UPV wetgeving stelt verplicht dat merken voor 2025-2030 minimaal 25%-33% post consumer materiaal in hun collecties moeten gaan opnemen. Vanuit onze private label activiteiten kunnen wij hen daarin ondersteunen. 
 

Huidige status

We hebben de afgelopen jaren verschillende designs en garens ontwikkeld waardoor er een mooie brede vaste collectie is ontstaan. We zijn gestart met het recyclen van wol (re-wool) voor het maken van stoere truien en vesten, daarna denim (re-denim) en een zeilcollectie op de markt gebracht en vervolgens het katoen programma (cotton2cotton) neergezet voor de verkoop van mooie basic essentials in het voorjaar, gemaakt van lokale reststromen EN 100% natuurlijk materiaal. We hebben vorig jaar een zachtere wollen garen (Softwool) op de markt gebracht o.a. met gerecyclede kashmir & alpaca voor een fijner soft chic programma dat aantrekkelijk is voor zowel mannen als vrouwen. Onze producten worden nu in het voorjaar en vooral in de winter gekocht. 
 

Verdere ontwikkelingen

Afgelopen 1,5 jaar hebben we samen met productie partners gewerkt aan het ontwikkelen van super dunne garens om hele fijne knitwear te leveren voor de zomer en jersey doek voor het maken van t-shirts, sweaters en hoodies. Met deze innovaties kunnen we jaarrond – ook in laat voorjaar en in de zomer – producten leveren (t-shirts & sweatshirts) en actief zijn in een brede groeimarkt. Deze nieuwe lijn zullen we in 2023 op de markt brengen. We zijn bezig met een lifecycle analyse van onze eigen keten, waarin we van elke producent in kaart brengen hoe duurzaam ze zijn. Van al onze producten zullen we in 2023 meetbare duurzaamheidsresultaten en besparingen communiceren op het product via een digitale tag.


Campagne gesloten


To top

Markt

Doelgroep

We bedienen op dit moment vooral de doelgroep 50+ en voornamelijk vrouwen (70%), daarnaast 30% mannen. Dit willen we graag wijzigen. Hieronder de doelgroepen die we stapsgewijze willen benaderen:

 1. De huidige doelgroep bestaat voor 50% uit 50+ consumenten, ze zijn opgeleid, bevinden zich in de hogere inkomensklasse, zijn sociaal bewust & duurzaam. Ze zijn ook status bewust, hebben een bovengemiddelde levensstijl, hun stylegroep is klassiek modern en sfeervol modern;
 2. Nu bedienen we zowel vrouwenals mannen:70/30%. We willen naar een verhouding 60/40, ons concept past goed bij de mannen doelgroep, mannen zijn merk trouw, als een product eenmaal de goede pasvorm heeft kopen ze hetzelfde terug in meerdere kleuren koopt;
 3. In de toekomst willen wij graag een bredere doelgroep gaan bedienen: = 35 – 50 jaar, werkend, gezin, actief duurzaam en latent bewust. Dit is een grote groep die onze collectie aantrekkelijk vindt en ook betaalbaar. Wij moeten ons direct op deze doelgroep gaan richten met fotografie, prijsvoering en marketing;
 4. Tevens willen wij ons gaan richten op de Jonge doelgroep = 25 – 35 jaar, groeiende groep jonge werkende professionals, die actief met duurzaamheid bezig zijn. Dit zijn de consumenten van de toekomst en daarom van belangrijk voor Loop.a life.


Wij maken een collectie die de consument in eerste instantie koopt omdat men deze zeer aantrekkelijk vindt, zowel in style als in kleur. Dat ons product 100% circulair is verkoop bevorderend maar moet naar onze reden niet de eerste en enige reden zijn om een Loop.a life product te kopen. Onze klanten zijn style en kwaliteitsbewust.
Marktomvang

De totale import markt voor kleding is 72 miljard in Europa.

De importmarkt voor knitwear is 21,8 miljard groot, en is de afgelopen jaren met 5,1% gegroeid jaar van 2014 tot 2021. Binnen Nederland groeit knitwear met gemiddeld 6% per jaar. De groei van de markt voor knitwear komt door het toenemende gebruik van knitwear in andere productsegmenten zoals ook broeken, jurken, schoenen etc. Ook het comfort van knitwear, dat het makkelijk schoon te maken is, de unieke ontwerp mogelijkheden, zijn redenen voor de groei van de knitwear markt.  

 Jersey- de nieuwe productgroep die wij gaan introduceren in 2023 - is 86% van alle kleding wereldwijd en groeit momenteel met 6%. Europa verkoopt 50% van de jersey markt wereldwijd. De markt voor bovenkleding is 85% van de totale kleding verkoop wereldwijd.

 
Concurrentie

Onze concurrenten zijn andere merken met een ‘uitgebreide’ knitwear collectie. Zoals Filippa K, NNo7, Unrecorded, Alchemist, Arket, American Vintage, Moscow, Sandwich, ByBar etc. Onze collectie is wat betreft prijs en kwaliteit vergelijkbaar. Sommige merken communiceren dat ze ook duurzaamheid zijn. Maar wij zijn onderscheidend omdat we 100% circulair zijn EN super duurzaam. Meest merken hebben een onderdeel van de collectie duurzaam. We ervaren nagenoeg weinig tot geen concurrentie, omdat hun concept niet overeenkomt met die van ons (post consumer, lokaal en dichtbij geproduceerd). Tegelijkertijd is er op dit moment heel veel greenwashing. 40-60% van de merken claimen ten onrechte dat ze duurzaam zijn. De ACM treedt hier tegenop, maar dat is onze grootste challenge. Daarom willen en moeten we ook groeien en meer marketing budget inzetten om de consument bewust te maken van onze USP. 100% circular + super duurzaam


Huidige klanten

Het aantal klanten van loop.a life is 12.000. De actieve clientbase die herhaaldelijk aankoopt via de nieuwsbrief is 5600. Het bereik van onze website is op dit moment 150.000 bezoekers per jaar. We werken intensief samen met NRC, via hun platform doen we 4 print/nieuwsbrief campagnes (van 4 tot 6 weken) per jaar via een pagina in de krant, aanbod op hun webshop en speciale nieuwsbrief editie. We doen 4x per jaar een grotere campagne i.s.m. het NRC, waarbij onze producten verkocht worden met korting voor leden in ruil voor exposure in de krant en via hun nieuwsbrief naar leden. NRC heeft de juiste doelgroep en de campagnes zijn zeer succesvol. De NRC website heeft een bereik van 40.000 bezoekers per maand, de krant heeft een bereik van 1,4 miljoen lezers en hun nieuwsbrief heeft een bereik van 16.000 geïnteresseerde klanten.

 

Feedback van klanten

We krijgen veel positieve reacties. Onze klanten vinden ons product en de kleuren erg mooi. Ze vragen zich af waarom wij niet in meer retail winkels liggen. Voor sommige klanten is het product iets te duur. We hebben daarom af en toe sales acties, gericht op de klant met een kleinere portemonnee. De fijnere knits en de jerseys die komend jaar op de markt komen zullen in een iets lager prijssegment vallen. Als we toegroeien naar een hogere productievolume kan de gemiddelde prijs iets naar beneden.

 
Nieuwe klanten

We zijn onze doelgroep aan het uitbreiden. We zijn gestart met nieuwe programma’s in de collectie, met een meer casual look. En na een re-branding van loop.a life – styling en fotografie – richten we ons nu ook op de 25 -45 jaar leeftijds doelgroep. We zien deze ‘jongere’ groep ook steeds meer interesse tonen en onze producten kopen. Verder zijn we bezig met de verdere professionalisering van ons marketingteam en zijn we onlangs in zee gegaan met een van de meest gerenommeerde ad agencies voor fashionbrands. Op het moment trekken we vergeleken met het begin van het jaar, wekelijks het dubbele aantal nieuwe bezoekers naar onze webshop.

Vanuit het private label segment is er afgelopen jaar heel veel interesse van andere merken. Voor 2023 hebben we net contract getekend met een grote klant en hebben we daarmee 60% van onze omzet gegarandeerd voor 2023. En met 6 andere bekende merken zijn we vergaand in gesprek om voor hun circulaire producten te maken voor onderdelen van hun collectie. Zo creëren we impact en liften we - via ons colab hangtag op hun kleding en gezamenlijke communicatie – ook mee op de communicatie van andere merken. 
De retailers die tot nu toe onze klanten zijn, zijn veelal bij ons gekomen op eigen initiatief. Er is veel interesse bij retailers voor echt duurzame mode en circulaire mode is iets wat hun heel erg aanspreekt en waarbij wij feitelijk de enige zijn met een totaal concept. We willen actief de markt op gaan om meer retailers te benaderen, maar richten ons daarbij wel selectief op echte ambassadeurs en landelijke spreiding voor zichtbaarheid van onze collectie en niet op snelle groei. Onze nieuwe back-end systeem dat we aan het implementeren zijn, is voorzien van een business2business portaal, waardoor retailers op afstand de voorraad in kunnen zien en kunnen bestellen.

We zijn nu onze doelgroep aan het uitbreiden, we zijn gestart met nieuwe programma’s in de collectie en een re-branding – styling en fotografie – richten we ons nu ook op de 25 -45jr. Waar dit eerder 45-65 was. We zien deze jongere groep ook steeds meer interesse tonen en onze producten kopen. Verder zijn we bezig met de verdere professionalisering van ons marketingteam en zijn we onlangs in zee gegaan met een van de meest gerenommeerde ad agencies voor fashionbrands. Op het moment trekken we vergeleken met het begin van het jaar, wekelijks het dubbele aantal nieuwe bezoekers naar onze webshop.


Campagne gesloten


To top

Sales

Verkoopverhaal

Loop.a life verkoopt prachtige 100% circulaire truien en vesten, mutsen, sjaals en paids van Hollandse bodem. Kleurrijke slow fashion truien en vesten gemaakt met aandacht voor detail en pasvorm, die langdurig gedragen kunnen worden. Circulair omdat we lokale afgedankte kleding verwerken tot grondstof, eigen garens en knitwear in een fully closed loop binnen Europa. Doordat we materialen en kleuren hergebruiken hoeven we niet te verven en gebruiken we geen water. Met een bijzondere trui van Loop.a life loopt je er niet alleen mooi en lekker warmpjes bij, maar werk je samen met ons aan de afvalberg en een schone en groene planeet.

Gedaan tot nu toe

 1. Social media Paid: we adverteren via google en facebook om onze bekendheid te vergroten en meer conversie te genereren. Dit doen we ism met een gespecialiseerd SM bureau
 2. Social media owned: dit zijn de social media kanalen van onszelf, Instagram, Facebook, Linked-in
 3. Nieuwsbrief: we sturen wekelijks een nieuwsbrief uit naar 5500 lezers
 4. Media partners: we werken samen met 2 media partners, NRC en Mediahuis Noord in de vorm van korting op producten, voor ons een mooie manier om aandacht te krijgen zonder groot media budget
 5. Pers: we worden bij nieuwe ontwikkeling vaak opgepakt door de pers
 6. Events: we organiseren regelmatig eigen events zoals een pop-up store of de Dutch Design Week, op deze manier kunnen we een eigen programma neerzetten

 
Marketing & sales kanalen

Marketing:

 1. Social media paid: we gaan onze SM budget laten groeien om onze bekendheid via social media te gaan boosten. Ons social media bureau is hierin gespecialiseerd;
 2. Onze eigen social media kanalen zijn: Facebook, Instagram, You tube, Linked-in, Tik Tok. De interactie op deze kanalen moet stijgen, daarvoor hebben we een content manager aangenomen;
 3. Nieuwsbrief, verkoop via onze nieuwsbrief is een belangrijk kanaal dat stabiele omzet oplevert, we willen flink groeien met het aantal nieuwsbrief abonnees, en zullen daarvoor gericht acties ondernemen;
 4. Mediapartners (waaronder NRC)
 5. Influencers, we gaan een influencers programma starten, om meer bekendheid in de markt te realiseren. We overwegen een bekende Nederland te benaderen om onze ambassadeur te zijn/worden;
 6. Pers, we benaderen de pers heel gericht als er actueel nieuws is;
 7. Events – wij organiseren eigen events en haken aan bij events in de mode of design die ertoe doen: Modefabriek, Dutch Design Week, buitenlandse beurzen.


Sales kanalen:

 • Eigen webshop: www.loopalife.com
 • 20 duurzame retailers
 • Private Label – andere fashion merken
 • Marktportalen
 • NRC webshop
 • Bol.com


Marketing doel

We willen over vijf jaar het leidende circulair fashion merk zijn in Europa; We willen vijf jaar lang - jaar over jaar - met 50% groeien via de webshop; Het aantal nieuwsbrief abonnees moet de komende 3 tot 5 jaar groeien naar 25 - 35.000 lezers; Op termijn moet omzet verhouding van de webshop - naar 30% van de totale omzet en van de online portalen naar 50% van de totale omzet.

 Partnerships

Voor Loop.a life en de circulaire mode-industrie zijn partnerships cruciaal. Samen zorgen we voor een lokale supply chain en de transitie in de keten.  


Wieland Textiles – Fibersort en Textiles2Textiles B.V. en Brightfiber Textiles, samenwerking ICCT - voor het gezamenlijk opzetten van de lokale supplychain, van sorteren van afgedankt textiel op wel/niet herdraagbaar, automatisch fijn sorteren en opschonen van rest materialen en het vervezelen van materialen en daaropvolgend leveren van garens en doek; 


Amsterdam Economic Board en de Gemeente Amsterdam – mede initiatiefnemer van Greendeal Circular Textile en trekker van het Circular Fashion Innovation Lab samen met AEB en Gem. Adam


Samenwerking met Leger des Heils en Sympany, voor wat betreft toestroom van materialen en aanbestedingen richting Gemeenten.


Wieland, ByBorre, Knit-it en Bright.fiber Textiles en Province Noord Holland, joint development programma voor het ontwikkelen van nieuwe garens en doek.


Directe productiepartners

 • 4 spinners in Frankrijk, Italie en Turkije
 • 4 breiers in Nederland, Portugal en Turkije


5 merken en Co-labs om nieuwe collecties te maken binnen hun collectie

Kennisinstellingen Saxxion en AMFI – voor ontwikkelen en testen van garens en maken van capsule collecties en stage/leerplekken.

Branchevereniging - met Modint en Euretco – partner van de DCTV – in het specifiek de Dutch Circular Textile Valley Amsterdam


Lid & partner van: 

 • Social Enterprise
 • Amsterdam Made
 • UnitedSuccess
 • Changeclub
 • Impact Hub Amsterdam
 • Change Inc.
 • NVRD
 • Stichting Doen
 • Makers Unite


Campagne gesloten


To top

Financien

Financiële bijlagen campagne

In de bijlage van de campagne kunt u de winst en verlies, cashflow prognose en andere relevante financiële documentatie downloaden en inzien. Maak hiervoor een account aan op Symbid en log hiermee in. 


Huidige financiële positie

De uitgevende instelling is actief sinds 14-06-2016. De volgende financiële informatie is de meest recent beschikbare informatie per augustus 2022. 

Resultatenrekening
De volgende informatie ziet toe op 2021 op en is de meest recent beschikbare informatie. 
De omzet voor deze periode bedraagt €586.798 
De inkoopkosten over deze periode bedragen €323.900
De operationele kosten over deze periode bedragen €578.697 
Financiële baten en lasten bedragen €82.388
De nettowinst over deze periode bedraagt -/- €233.411


Balans en zekerheden 

De datum van deze informatie is Augustus 2022

Het eigen vermogen bedraagt -/- €772.073 en bestaat uit: 

 • €121 geplaatst kapitaal
 • €315.125 agio
 • -/- €1.087.322 overige reserves


Het vreemd vermogen bedraagt €1.266.810 en bestaat uit: 

Lang Vreemd vermogen: €943.211

Kort vreemd vermogen: €323.599

 • €85.110 Crediteuren
 • €137.496 Schulden aan participanten/groepsmaatschappijen
 • €70.531 Schulden aan banken
 • €15.395 Pensioenen
 • €3.944 Salarisverwerking
 • €11.123 Overige schulden


De verhouding eigen vermogen/vreemd vermogen is 0/100. Na de uitgifte van de converteerbare obligaties is deze verhouding 0/100.


Dit is inclusief de langlopende financieringen geschetst hieronder.

Het werkkapitaal bedraagt €20.851 en bestaat uit:

 • €36.994 debiteuren
 • €305.004 Voorraden
 • €1.789 overlopende activa
 • -/- €85.110 Crediteuren
 • -/- €137.496 Schulden aan participanten/groepsmaatschappijen
 • -/- €70.531 Schulden aan banken
 • -/- €15.395 Pensioenen
 • -/- €3.944 Salarisverwerking
 • -/- €11.123 Overige schulden


Het bedrag aan uitstaande leningen is €943.211. Dit betreft de volgende leningen die de uitgevende instelling op geschetste datum moet aflossen afgelost moeten worden.

 • €92.711 aandeelhouderslening 1, uitstel aflossing 31-12-2024 
 • €355.379 Lening doen participaties Achtergesteld aan bancair krediet tot dec 2025, 5% rente
 • €161.952 aandeelhouderslening 2 Achtergesteld aan bancair krediet tot 15-02-2025, 6% rente
 • €171.670 aandeelhouderslening 3, uitgesteld tot dec 2024, 4% rente 
 • €20.408 aandeelhouderslening 4, uitgesteld tot dec 2024, 4% rente
 • €22.993 aflossing in 2022 uit huidige cashflow (niet uit financiering)
 • €118.038 belastingschuld, aflossing tot okt 2027


De uitgevende instelling heeft de beleggers in de converteerbare obligatie geen zekerheden verstrekt. Er zijn verder ook geen zekerheden verstrekt aan andere huidige schuldeisers.

De volgende informatie ziet op de situatie na uitgifte van de converteerbare obligaties. 
De opbrengst van de aanbieding is naar verwachting minimaal €350.000 en maximaal €1.000.000. 

Na de uitgifte van de converteerbare obligaties bedraagt het werkkapitaal €370.187 bij de minimale financiering van €350.000 en €1.020.187 bij de maximale financiering van €1.000.000 en bestaat uit:

 • €36.994 debiteuren
 • €305.004 Voorraden
 • €1.789 overlopende activa
 • €350.000 cash or €1.000.000 cash
 • -/- €323.399 kortlopende passiva


Verwachte omzet


 
Aannames

Wij verwachten in 2023 en in 2024 met 75% groei te gaan groeien via onze webshop. Omdat wij nu in oktober een nieuwe website lanceren die meer gebruiksvriendelijk is. Wij meer social media budget gaan inzetten en met een nieuw social media bureau zijn gaan werken met uitgebreide ervaring in de mode industrie. Bovendien hebben wij afgelopen jaar minder omzet gedraaid omdat vanwege Corona onze breiers door veel ziekte intern zeer verlaat leverden waardoor onze omzet stagneerde. Wij hebben nu 2 nieuwe breiers erbij. Ook willen we meer marketeers aan nemen, de webshop manager in vaste dienst aannamen, een commercieel directeur, e-commerce medewerker en een back office medewerker erbij. Waardoor we een stevig vast marketing team hebben.

De private label omzet zal zeker gaan stijgen, tijdens Corona was het stil, omdat merken in zwaar weer zaten, maar we zijn nu vergaand in gesprek met meerdere merken en recentelijk een contract getekend, waarbij 75% van onze omzet voor private label voor 2023 als zeker gesteld is. Vanwege de nieuwe UPV wetgeving waarbij merken verantwoordelijk worden gesteld om 25 tot 33% van hun kleding gerecycled te produceren, komen steeds meer partijen bij ons uit. Bij PL gaat het om grotere bedragen per opdracht en daarom verwachten wij daar sneller te gaan groeien. We willen doorgroeien naar een vast aantal klanten.

Retail willen we groeien met aantal retailers die ook echt duurzaam zijn of daar stappen in willen nemen. We zien onze retailers als onze ambassadeurs die het verhaal van Loop.a life vertellen. En waar de consument ons product kan voelen en zien. We willen de komende jaren doorgroeien naar een vast aantal retailers van 150 tot 200, niet meer. Doel is vooral via de webshop en portalen te gaan groeien.

We willen komende maanden na de crowdfunding starten om via Zalando en About You te gaan verkopen, twee belangrijker portalen die kansrijk zijn voor ons en steeds meer aandacht aan duurzame merken besteden. De online portalen hebben meer dan 50% van het marktaandeel in handen voor de verkoop van kleding. Onze nieuwe website is nu geschikt om de koppeling te maken met grote portalen. We willen naast een e-com medewerker op termijn een e-com manager aannemen om de koppeling en commerciele deals met deze en meer portalen te maken en ook via de online kanalen te gaan communiceren.


Tot nu toe geïnvesteerd

Nominaal geïnvesteerd vermogen is €121.030
Agio reserve €194.219
Totaal geïnvesteerd - €315.249,40


Investeringsbehoefte

Middels deze campagne wordt er minimaal €350.000 en maximaal €1.000.000 opgehaald in de vorm van een converteerbare obligatie. 


Gebruik van de opgehaalde gelden

De totale maximale opbrengst van de aanbieding €1.000.000
Dit bedrag kan ook lager zijn als niet op alle converteerbare obligaties. wordt ingeschreven. De minimale opbrengst is €350.000
De opbrengst wordt gebruikt voor marketing/sales en innovatie. 

Met de minimale opbrengst kunnen wij een Commercieel Directeur aannemen en een extra e-com medewerkster, het marketing sales kosten verhogen die nodig zijn om via Social Paid (google en facebook advertentie kosten) succesvol te realiseren aan onze lopende verplichtingen voldoen. We verwachten dan wel in omzet te kunnen groeien komende jaar, maar jaren daarna beperkt.

Als wij onze maximale opbrengst behalen, kunnen we ook E-com manager aannemen, een vaste COO een retail manager/support. Dan kunnen we onze nieuwe product innovatie – jersey voor t-shirts & sweatshirts door ontwikkelen en lanceren. Ook kunnen we dan meer voorraden aanleveren en ons werkkapitaal financieren om op te schalen.  Kortom het verschil is tussen blijven bestaan en rustig organische groei, versus opschalen, een brede jaarrond collectie gaan verkopen, verkopen aan meer merken en online portalen, zichtbaar zijn in de retail en in het buitenland gaan verkopen.

De uitgevende instelling heeft naast de kosten met betrekking tot de investering geen andere kosten. 
 
Rendement en exit beleid

Rente
Het rendement is een enkelvoudig opbouwende rente van 6% op de converteerbare obligatie. Daarnaast kunnen er bij conversie certificaten van aandelen dividenden en/of waardestijgingen zijn bij verkoop van deze certificaten van aandelen.
 
Conversie
Elke belegger kan zijn/haar volledige investering omzetten
in aandelen of certificaten van aandelen via een STAK (Stichting administratiekantoor) van de uitgevende instelling in alle situaties waarin:

 • De converteerbare obligatie wordt opeisbaar.
 • De uitgevende entiteit geeft aandelen uit aan een of meer derden voor een totaalbedrag van minimaal € 1.000.000.
 • Er wordt een transactie uitgevoerd waardoor een of meer derden aandeelhouder worden van meer dan de helft van de uitstaande aandelen in de uitgevende entiteit.
 • De initiële of verlengde duur van de overeenkomst loopt binnen een maand af.

 
Conversie Korting
Als Obligatiehouder ontvangt u certificaten van aandelen in de uitgevende entiteit via een STAK onder dezelfde voorwaarden als een vervolg investeerder, maar met korting. Dit is om beleggers te belonen voor het feit dat u al in een eerder stadium heeft geïnvesteerd. De korting die wordt toegepast bij een conversie is volgens het volgende schema:

Investeerders tot €24.999

 • 15% - Conversie na 3 maanden, maar binnen 1 jaar na terbeschikkingstelling van de obligatie
 • 20% - Conversie na 1 jaar, maar minder dan 18 maanden na terbeschikkingstelling van de obligatie.
 • 25% - Conversie na 18 maanden na beschikbaarstelling van de obligatie

 Investeerders vanaf €25.000

 • 20% - Conversie na 3 maanden, maar binnen 1 jaar na terbeschikkingstelling van de obligatie
 • 25% - Conversie na 1 jaar, maar minder dan 18 maanden na terbeschikkingstelling van de obligatie.
 • 30% - Conversie na 18 maanden na beschikbaarstelling van de obligatie


De investeerder ontvangt gedurende de looptijd van de converteerbare obligatie rente over het oorspronkelijke uitgeleende bedrag. Dit bedrag wordt niet uitbetaald, maar wordt opgeteld bij het initieel geïnvesteerde bedrag en uitbetaald wanneer de lening wordt afgelost of omgezet in aandelen of certificaten van aandelen.

Aflossing van de converteerbare obligatie kan plaatsvinden op initiatief van de uitgevende entiteit, aan het einde van de looptijd, en alleen als de uitgevende entiteit daartoe in staat is.

Het rendement wordt niet betaald uit de investeringen van andere investeerders.

Naast de investeerders zijn er geen andere personen die inkomsten (anders dan "kosten") uit deze investering ontvangen.


Exit Scenario’s

Het is vooralsnog is het doel dat we kiezen om in verdere groei te investeren. Het doel van is niet om Loop.a Life snel te verkopen (exit), want we willen vooral een mooi bedrijf met grote impact bouwen. Tegelijkertijd kan een afweging zijn dat de beste manier is om deze impact te bereiken om samen te gaan met een andere partij. Vanzelfsprekend word je als investeerder regelmatig op de hoogte gehouden van onze plannen en keuzes. 


Verklaringen uitgevende instellingen 


Geen wijziging van betekenis

Sinds de laatst gepubliceerde en gecontroleerde jaarrekening van de Uitgevende Instelling heeft zich geen negatieve wijziging van betekenis voorgedaan in de vooruitzichten van de Uitgevende Instelling.


Tendensen

Er zijn geen gegevens over bekende tendensen, onzekerheden, eisen, verplichtingen of gebeurtenissen waarvan redelijkerwijze mag worden aangenomen dat zij ten minste in het lopende Boekjaar wezenlijke gevolgen zullen hebben voor de vooruitzichten van de Uitgevende Instelling.

Geen wijziging van betekenis in de financiële- of handelspositie
Sinds de laatst gepubliceerde en gecontroleerde jaarrekening van de Uitgevende Instelling heeft zich geen wijziging van betekenis voorgedaan in de financiële of handelspositie van de Uitgevende Instelling en de groep waartoe de Uitgevende Instelling behoort.


Corporate Governance Code

Aangezien de Nederlandse corporate governance code slechts van toepassing is op vennootschappen met statutaire zetel in Nederland waarvan aandelen of certificaten van aandelen zijn toegelaten tot de officiële notering van een van overheidswege erkende gereglementeerde markt (effectenbeurs), past de Uitgevende Instelling (niet beursgenoteerd) deze code niet toe.


Potentiële tegenstrijdige belangen 

Er is geen sprake van (potentiële) belangenconflicten tussen de plichten jegens de Uitgevende Instelling van de leden van het Bestuur van de Uitgevende Instelling enerzijds en hun eigen belangen en/of andere verplichtingen anderzijds. 


Procedures

Er zijn geen overheidsingrepen, rechtszaken of arbitrages, met inbegrip van dergelijke procedures die, naar beste weten van de Uitgevende Instelling hangende zijn of kunnen worden ingeleid, over een periode van ten minste de voorafgaande 12 maanden die een invloed van betekenis kunnen hebben of in een recent verleden hebben gehad op de financiële positie of rentabiliteit van de Uitgevende Instelling of de groep waartoe de Uitgevende Instelling behoort. 


Cijfers

Alle cijfers in dit Informatiememorandum zijn niet gecontroleerd, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven.
Symbid en het platform 


Symbid en het platform

Enige achtergrond Symbid 

De activiteiten van Symbid bestaan grotendeels uit het aannemen en doorgeven van orders voor retail, vermogende en professionele beleggers. Door middel van haar activiteiten ondersteunt SC de interactie tussen betrokken beleggers en vooruitstrevende startende en groeiende bedrijven in het MKB in Nederland. Het gaat daarbij om de financiering van verschillende soorten projecten die met een betrokken groep investeerders of ambassadeurs positieve impact op de maatschappij realiseren. Ons platform verzorgt online een niet gepersonaliseerde aanbeveling bij een breed publiek door organisaties in staat te stellen om haar project op een transparante en financieel gedegen wijze te profileren en de relatie met haar financiers/beleggers professioneel op te bouwen en te onderhouden. 

Verbonden agentschap

Symbid BV heeft een zoals gedefinieerd in de Wet Financieel Toezicht (Wft) Verbonden Agentschap met de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid genaamd, Ilfa Tools & Service B.V.; Ilfa is een beleggingsonderneming in de zin van de Wft, heeft hiervoor een vergunning van de AFM ontvangen als bedoeld in artikel 2:96 Wft en staat hiermee onder toezicht van de AFM.


Overige bij de uitgifte betrokken partijen

Structuur 

Bij de uitgifte vervullen de volgende rechtspersonen een belangrijke rol:

 • Brightloops BV (de Uitgevende Instelling);
 • Symbid Crowdfunding, een handelsnaam van Symbid BV, een besloten vennootschap, statutair gevestigd te Rotterdam, kantoorhoudende aan Schiedamse Vest 154, Rotterdam en ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 52466825;
 • Online Payment Platform B.V: Symbid heeft een samenwerking met Online Payment Platform - een Nederlandse financiële instelling die gespecialiseerd is in het verlenen van diensten op het gebied van afwikkeling van betalingstransacties. Om haar financiële diensten te kunnen aanbieden conform de geldende financiële wet- en regelgeving heeft Online Betaalplatform een vergunning als Elektronisch Geld Instelling en staat Online Betaalplatform onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) plus de Autoriteit Financiële Markten. Markten (AFM).


Campagne gesloten


To top